Verliefde worteltjes
“Deze worteltjes zijn verliefd” zegt een leerling bij het oogsten van twee in elkaar gegroeide worteltjes. Zijn school doet, net als 7 andere scholen in Ede, mee aan het project ‘Klasse moestuin’ van IVN Het Groene Wiel.  

 

Vanaf februari zaaiden de kinderen de eerste groentes en vanaf april oogstten zij hun eigen lekkere en gezonde radijsjes, sla, rucola en spinazie. Deelnemende leerkrachten (en ouders) kregen vooraf een workshop en de school ontving moestuinbakken, zaden, pootgoed en gereedschappen.

Eerst tuinieren, dan lekker eten

Juf Irene van basisschool De Vuurvogel is enthousiast over het moestuinieren in bakken: “De groentes groeien erg goed en de grond houdt het vocht goed vast. Ook in de droge periode blijft alles het lekker groeien. Wel regelmatig water geven natuurlijk maar dat doen de kinderen graag! Ook hebben we hulp van ouders.” De leerlingen van De Vuurvogel zijn al goed ingewerkt: ze kennen veel groentes en oogsten dit keer sla, een kleine courgette en de eerste worteltjes. “We maken er een lekkere smoothie van. Elke keer smaakt deze weer anders omdat we andere groenten gebruiken.” Vandaag doen ze er sla in en ook de bloemen van Oost-Indische kers. Spannend, hoe zal dat gaan smaken?

Ook een Klasse-moestuin?

In het voorjaar van 2018 kunnen weer nieuwe basisscholen in Ede meedoen aan project ‘Klasse-moestuin’. Heb je interesse, neem contact op met het Groene Wiel, of meld jouw klas direct aan via de online NME-planner van Het Groene Wiel. Maximaal één opgave per school.