Assetina Kolani is net afgestudeerd van de studie Social Work en werkt nu als Consulent Juridisch en  Maatschappelijke begeleiding in Amsterdam. Haar droom is om iets te betekenen voor haar leeftijdsgenoten in Afrika als het gaat om het wereldwijde voedselprobleem. Ze is geboren in Afrika en woont nu zeven jaar in Nederland. Zo bescheiden als Assetina is, vertelt ze rustig wat over zichzelf. Wanneer ze vertelt over haar ideeën voor de toekomst lichten haar ogen op en begint ze steeds enthousiaster te praten. 

Ten eerste vindt Assetina dat we mensen moeten ondersteunen die al wat doen in Afrika. Denk hierbij aan de lokale bevolking die zelf initiatief neemt. Zo benadruk je iemands kwaliteit, en wakker je iemands trots aan. Samen oplossingen bedenken draait immers om wederzijds respect.

Daarnaast is afwachten geen mogelijkheid meer. Zowel Nederlanders en Afrikanen mogen niet meer de schuld afschuiven op de overheid. De overheid zijn wij allemaal. Iedereen heeft een stem die hij of zij kan laten horen. Assetina hoopt dat iedereen de kracht van hun stem in gaan zien.

Als laatste vindt ze connectie maken belangrijk. Een uitgebreid netwerk is handig om doelen te realiseren, daar is Assetina zich van bewust. Daarom is de dialoog op Wereldvoedseldag zo waardevol. Er worden ideeën uitgewisseld, maar netwerken worden er ook zeker door versterkt.

Naast Assetina zijn er nog tientallen jongeren die hun stem laten horen op Wereldvoedseldag. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geraakt naar wat andere jongeren te vertellen hebben over #ZeroHunger? Volg dan op 16 oktober tussen 10:00 en 14:00 de livestream van Wereldvoedseldag op https://www.facebook.com/I4NATUREWORLD/ en laat je inspireren.